dilluns, 27 de juliol del 2015

CRESTES DE TONYINA

INGREDIENTS PER LA MASSA

- 350 g de farina fluixa
- 150 g d'oli d'oliva verge extra
- 150 g d'aigua
- 1 cullerada de sal


INGREDIENTS PEL FARCIMENT

·         - 1/2 ceba
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 1 tomàquet vermell
- 2 llaunes de tonyina blanca
- 2 ous durs
- oli d'oliva verge extra
- sal

1 ou per pintar (o llet)


PROCEDIMENT

Comencem preparant el farciment. Posem oli a la paella i hi enrossim una mica la ceba que haurem picat prèviament. Hi posem els pebrots tallats a daus i al cap de 5 minuts hi afegim el tomàquet triturat, deixant que es vagi fent a foc molt suau. Quan ja estigui cuit, posem la tonyina esmicolada i escorreguda. Remenem, i tanquem el foc. Afegim els ous tallats a daus i ho deixem refredar.

Mentre, aprofitem per fer la pasta brisa. Posem la farina i la sal en un bol, hi afegim la mantega tallada a trossos i, amb les mans, anem fregant la mantega amb la farina fins aconseguir una serradura fina. L' esquitxem amb l'aigua ben freda mentre l'anem treballant, i veurem que la pasta s'ajunta i es forma una sola bola. La tapem amb film i la posem 1/2 hora a la nevera.


Encenem el forn i el posem a 200º. Tallem la pasta en 8 trossos i fem 8 boles petites. Les estirem amb el corró fins fer una circumferència de 14 cm. Posem al mig de cada una dues cullerades del farciment que tenim preparat i humitegem les vores amb aigua freda.

Ajuntem les vores, prement amb els dits perquè s'enganxin, i fem unes ondulacions. Punxem cada cresta perquè hi surti el baf de la cocció i les posem en una plata de forn. Les pintem amb ou batut, o llet, i les enfornem 20 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada