INGREDIENTS
INGREDIENTS PER LA MASSA
- 175 g de farina per a
pa (de duresa mitja-alta o alta)
- 100ml d’aigua
- 1 culleradeta de
llevadura
- 1 culleradeta de
sal
- Mitja cullaradeta de
sucre
- 1 cullerada sopera
d’oli
INGREDIENTS PER LA PIZZA
- Formatge ratllat
- Pernil dolç
- Tacs de pernil
salat
- Orenga
PROCEDIMENT
Per
començar necessitem una superfície gran i neta per poder treballar de manera
còmoda.
El
primer que farem serà un volcà de farina en un bol gran i hi afegirem al mig
aigua tèbia amb la llevadura. Després anirem batent la massa amb una cullera
gran de fusta fins que comenci a desenganxar-se per sí sola de les parets del
bol. A continuació afegirem l’oli a poc a poc i incorporarem el punt de sal a
la massa. Durant aquest procés no deixarem de remoure la massa. A més si veiem
que no adquireix la força necessària podem anar-hi afegint una mica més de
farina.
Un
cop la massa comenci a desenganxar-se per sí sola de la cullera de fusta,
polvorejem una mica de farina sobre la taula i a continuació hi amassem
manualment la barreja fins que adquireixi la consistència i elasticitat
adequada. Després la deixem reposar durant 45 minuts en un lloc sec coberta amb
un drap de cuina net fins que la massa sigui suficientment esponjosa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada